Cimborák Bábszínház Sepsiszentgyörgy // Tündérek tenyerén

ZBOR DEASUPRA UNUI CUIB DE CUCI // Teatrul Național Cluj
mai 24, 2018
Primele premii din TIFF 2018
mai 30, 2018

Sfântu Gheorghe – în original Sepsiszentgyörgy – este un oraș mic, aproape de Brașov, cu o populație majoritar maghiară, rămasă din fosta Monarhie Austro-Ungară.

„Sfântu” are o viață culturală intensă și diversă, cu multe teatre, printre care unul pentru copii, numit: Cimborák Bábszínház Sepsiszentgyörgy.

 

Am fost aici la un spectacol și am fost plăcut surprins de atmosferă. Un spațiu mic, fără scenă clasică, fără scaune, lumea stă turcește pe jos iar actorii joacă foarte aproape de public, de copii.

Impresionant.

 

 

Spectacolul Tündérek tenyerén e pentru copii între 9 luni și 3 ani. Se căntă, dansează, distrează, se prezintă diferite instrumente muzicale și se țese o poveste despre ele. 30-40 de minute. A fost foarte bine. Da, totul e în maghiară, dar muzica e internațională…

 

 

A világnak lágy ölén,
Három tündér tenyerén,
Szól a nóta, benned él:
A szívedben szép remény.

 

 

Karonülők, kisbabák és szüleik számára készül a Cimborák Bábszínház legújabb előadása, melyben dallal, szóval és játékkal ringatnak bennünket a tündérek. Trillácska, Hajnácska és Bíbola varázslatában a keletkezés csodáit élhetik át a kisgyermekek. A hangok, zörejek szemünk előtt szülnek új formát, a színek és anyagok bábokká lesznek. A népi mondókák, az énekszó, az élő hangszer ölelésében és az édesanyák ölének biztonságában a kisbabák önmaguk testrészeire csodálkozhatnak rá, majd környezetük kellékeivel ismerkedhetnek meg.

 

 

A zenei és formai anyanyelv közegébe ágyazott előadásunkat a művészeti nevelés részeként is ajánljuk a szülők figyelmébe. Fontosnak tartjuk az érzelmi biztonság kialakulásában a közösen megélt léleképítő csodavárást és a megtartó örömet, ezért szülőkkel vagy közeli hozzátartozókkal együtt várjuk babaszínházunkba a kicsiket. Az előadást meghitt térben játsszuk, amelyben legtöbb 21 szülőt és kisbabát tudunk befogadni. A játék időtartama kevesebb mint fél óra.

 

 

Játsszák:

D. Gulácsi Zsuzsanna, Szucher Ágnes, Vincze Tímea
Dramaturg: Prezsmer Boglárka
Zene: Orbán Ferenc

 


Szakmai konzulensek: Balázs Gyöngyi, Dávid Péter, Nagy Lázár József, Páll Gecse Ákos, Péter Orsolya
Kellékes, öltöztető: Kis Vizoli Mónika
Technikusok: Nagy Nándor Zoltán, Péter Előd
Kivitelezők: Benkő Éva, Zayzon Ádám, László Attila (Jazz), Guzsalyas Alapítvány
Rendező: Benkő Éva


 

Ajánlott életkor: 9 hónap – 3 év, szülői vagy nagyszülői felügyelettel!

Az előadás létrejöttét a Bethlen Gábor Alapkezelő ZRT támogatta.

A bábszínház fenntartója:
SEPSISZENTGYÖRGY MEGYEI JOGÚ VÁROS TANÁCSA