Denis Côté – regizor / Tiff 2019

Teatrul „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe a anunțat lansarea a trei tipuri de abonamente
iunie 6, 2019
Denis Côté / Headshot by Simion Buia
iunie 6, 2019

Denis Côté (born November 16, 1973) is an independent filmmaker and producer living in Quebec, of Brayon origin.[ His experimental films have been shown at major film festivals around the world

Născut în New Brunswick în 1973, cineastul canadian a debutat cu primele sale scurtmetraje imediat după ce și-a terminat studiile în Cinema. La scurtă vreme, în paralel cu activitatea sa de critic de film, Denis Côté finaliza producția primului lungmetraj – Drifting States, premiat cu Leopardul de Aur în 2005. Trei ani mai târziu, All That She Wants îi aducea în palmares și un Leopard de argint, iar în 2010 era distins cu Premiul pentru cel mai bun regizor, pentru Curling. Printre filmele care l-au consacrat se numără și Carcasses, prezentat la Cannes în 2009.

Wilcox (2019) va fi cel de-al 12-lea titlu din portofoliul lui Denis Côté, după succesele sale anterioare precum  Vic și Flo au văzut ursul (Vic + Flo Saw a Beardistins cu Premiul Alfred Bauer la Berlin în 2013) și documentarul Pielea ta atât de fină (A Skin So Soft), prezentate de-a lungul timpului și la TIFF.