Phillip Bergson, Sylvain Auzou, Brontis Jodorowsky, Dan Drăghicescu – In vizită la Irina Margareta Nistor

Vanessa Redgrave – premiul Oscar pentru rol secundar in Julia & Carlo Nero @ BIFF 2017
iunie 29, 2017
How we skript // Masterclass de scenaristică – cu Rolando Ravello & Paolo Costella @ BIFF2017
iulie 1, 2017

Bucharest International Film Festival a fost popularizat si de Irina Margareta Nistor, la Gold FM, printr-o emisiune live, de 45 de minute.

Invitati: Phillip Bergson, Sylvain Auzou, Brontis Jodorowsky, Dan Drăghicescu.

Dupa emisiune – toti 5 de mai sus si cu mine – am luat liftul si am ramas blocati intre etaje. La 40 de grade caldura (afara in termometre erau 52 grade la soare si 36 la umbra). Timp de 20 minute am sunat la Depanari Lifturi (care ne-a spus ca acest lift si bloc nu are contract de depanare cu acea firma), la Politie (care ne-a indrumat spre pompieri), la Pompieri (care s-au pornit sa ne descarcereze) – intr-un final fiind salvati de un domn care avea o cheie de la usa liftului.

Phillip Bergson (celebru critic de cinema din Marea Britanie) era intors cu fata intr-un colt al liftului, se tinea puternic de barele din lift si nu scotea un sunet, Irina Margareta Nistor era cea mai cool (suna calm pe toata lumea solicitand ajutor, si intre timp razand amuzata fiind de situatie). Dan Drăghicescu (directorul artistic al Festivalului BIFF era cam foarte impacientat, usor nervos, el sunand la politie si pompieri, dar cel mai misto a fost cand a rugat-o pe Irina Margareta Nistor sa nu mai rada deoarece consuma aerul din lift.) Ceilalti 2 – Sylvain Auzou, Brontis Jodorowsky – asteptau qvasi-linistiti deznodamantul final. Cat ma priveste pe mine: transpiram impreuna cu ceilalti si incercam din rasputeri sa ma abtin din a respira adanc, pentru a nu consuma aerul, devenit irespirabil.