Horia SURU

Geni MACSIM
octombrie 31, 2016
Olivia NIȚĂ
octombrie 31, 2016
Olivia NIȚĂ
octombrie 31, 2016
Geni MACSIM
octombrie 31, 2016

Horia SURU


Shiftul intre actorie și regie l-am făcut pe 1 ianuarie 2012, când mi s-a terminat contractul cu Teatrul Tineretului din Piatra Neamț. Începea să mă intereseze din ce in ce mai mult regia. Făcusem Master-ul de regie și imi doream din ce în ce mai mult să regizez. Mă văd regizor pur sânge, mă văd facând asta până la pensie, dar sunt convins că o dată, sau de mai multe ori, cândva, se va naște acel moment când voi mai juca. Nu îl caut, dar știu că va veni.

Data nașterii

23 octombrie 1984

Locul nașterii

Brăila

Studii

Facultatea de Teatru și Televiziune la Universitatea „Babes-Bolyai“ din Cluj-Napoca / Clasa Prof. Bács Miklós / preparator Camelia Curuțiu / Licență 2008 // Master Regie Teatru & Multimedia - Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Teatru și Televiziune , Cluj-Napoca, 2008 - 2010

Premii

Este câștigător cu două proiecte: ActOrchestra  (creație colectivă) și Ziua în care nu se cumpără nimic de Kim Atle Hansen în cadrul proiectului 9G desfăsurat de Teatrul Național “I. L. Caragiale” București prin Centru de Cercetare și Creație Teatrală “Ion Sava”. A fost printre cei 6 regizori selectați în ediția pilot a programului Noul Val – Chip de regizor desfășurat de Teatrul Toma Caragiu Ploiești în cadrul Festivalului de Teatru Toma Caragiu – Întâlniri Regizorale 2014. În 2014 a câștigat premiul pentru Cel mai bun spectacol și Cea mai bună regie pentru spectacolul Cockosi de Mike Bartlett în cadrul Bucharest Fringe. A beneficiat de o bursă de studiu de 3 luni în SUA la New York, la Compania de Teatru „Shakespeare on the Hudson” și în Franța la Clermond Ferrand în cadrul programului Euroculture en Pays Gențiane, câte 3 luni timp de 3 ani consecutiv și rezidențe artistice în Belgia (Gent) și Spania (Valencia).

Profesie

Regizor, Actor

Horia SURU
This website uses cookies to improve your experience. By using this website you agree to our Data Protection Policy.
Read more