Ada Lupu // POVESTEA PĂSĂRII FĂRĂ CUIB

Oana Borș, teatrolog, despre FESTFDR 2018 Timișoara
mai 11, 2018
Teatrul azi // Revistă de cultură teatrală
mai 12, 2018
Oana Borș, teatrolog, despre FESTFDR 2018 Timișoara
mai 11, 2018
Teatrul azi // Revistă de cultură teatrală
mai 12, 2018
Show all

Am o părere foarte bună despre Ada Lupu. Îmi „aduce” prototipul actorului universal, preocupat nu doar să rostească/interpreteze corect textul și să se miște adecvat pe scenă – ci să se autodepășească, prin talent și foarte multă muncă.

Ada Lupu are har. Povestea păsării fără cuib este scrisă de ea. Și interpretată.

Am văzut spectacolul prima dată în 2017, la Bacău Fest Monodrame, iar ieri la FESTFDR 2018 în Timișoara.

Recomand!

 

 

Povestea păsării fără cuib este de fapt povestea trecerii unui spirit feminin prin toate vârstele reale și emoționale. O încercare de maturizare incompletă, marcată de căutarea obsesivă a tatălui ca pretext pentru regăsirea profundă a mamei. Viața unei femei, percepută din perspectiva  propriului suflet,  rămas la vârsta copilăriei.Inocența, deopotrivă distructivă și salvatoare, propria imaginație ca opțiune de existență. Absențele care influențează o viață  (poate)  mai mult decât prezențele, atunci când tot ce ni se-ntâmplă contează, dar frământările cele mai subtile se nasc din idealuri personale pe care nu le trăim. – Ada Lupu.

 

 

Păpușari
ADA LUPU

 

 

Concept scenografic și univers sonor IRIS SPIRIDON și ADA LUPU
Regia artistică IRIS SPIRIDON

 

Povestea păsării fără cuib este, de fapt, povestea trecerii unui spirit feminin prin toate vârstele reale și emoționale. O încercare de maturizare incompletă, marcată de căutarea obsesivă a tatălui, ca pretext pentru regăsirea profundă a mamei.

 

 

Viața unei femei, percepută din perspectiva propriului suflet, rămas la vârsta copilăriei.

 

 

Inocența, deopotrivă distructivă și salvatoare, propria imaginație ca opțiune de existență.

 

 

Absențele care influențează o viață (poate) mai mult decât prezențele, atunci când tot ce ni se-ntâmplă contează; frământările cele mai subtile se nasc din idealuri personale pe care nu le trăim.

 

 

Ada Lupu este câștigătoarea Premiul I pentru Dramaturgie – Monodrama pentru piesa de teatru „Povestea păsării fără cuib”, în cadrul Festivalului Internațional al Recitalurilor Dramatice „Valentin Silvestru”2016.

 

 

#tntm

#festfdr

#timisoara2021

#teatrulnationaltimisoara

Simion Buia
Simion Buia
Jurnalist cultural, fotograf, călător al acestei abracadabrante lumi, cu L mare. Dar cel mai important: tatăl Marthei & co-stăpânul lui Foltos, the human dog, adoptat în Sfântu Gheorghe la început de pandemie.

Comments are closed.

Ada Lupu // POVESTEA PĂSĂRII FĂRĂ CUIB
This website uses cookies to improve your experience. By using this website you agree to our Data Protection Policy.
Read more