Declan Donnellen & Nick Ormerod

Martyn Jacques // The Tiger Lillies
iunie 2, 2022
10 actori pentru FILM @ TIFF 2022
iunie 4, 2022
Martyn Jacques // The Tiger Lillies
iunie 2, 2022
10 actori pentru FILM @ TIFF 2022
iunie 4, 2022
Show all

Cetățeni de onoare ai Craiovei

Video despre ceremonia oficiala la Teatrul Marin Sorescu Craiova

Azi – marele regizor Declan Donnellen si cunoscutul scenograf Nick Ormerod au primit din partea doamnei primar Lia Olguța Vasilescu titlul de Cetațean ai orasului Craiova.

Laudatio a fost susținut de domnul Emil Boroghină.

Potrivit notei de fundamentare a proiectului, numele regizorului Declan Donnellan se leagă în mod excepțional de orașul Craiova, de unul dintre simbolurile culturale ale acestui spațiu – Festivalul Internațional Shakespeare, unde antologicul spectacol „Cum vă place“, al companiei Cheek by Jowl, a deschis în 1994 prima ediție a acestui prestigios festival de teatru. Titlul de „Cetăţean de Onoare” i-a fost acordat pentru „contribuția valoroasă la dezvoltarea și diversificarea conceptelor și metodelor de creație teatrală, pentru implicarea constantă în edițiile Festivalului Internațional Shakespeare de la Craiova, pentru promovarea permanentă a Teatrului Național «Marin Sorescu», a municipiului Craiova și a Festivalului Internațional Shakespeare de la Craiova pe plan mondial“. 

În ceea ce-l priveşte pe scenograful Nick Ormerod, şi numele acestuia s-ar lega de orașul Craiova şi de Festivalul Internațional Shakespeare. Titlul îl va primi „pentru generozitatea cu care a dăruit experiența sa de-a lungul tuturor evenimentelor la care a fost invitat și pentru promovarea permanentă a Teatrului Național «Marin Sorescu» și a Festivalului Internațional Shakespeare de la Craiova pe plan mondial“. 

Sursa: gds.ro

Simion Buia
Simion Buia
Jurnalist cultural, fotograf, călător al acestei abracadabrante lumi, cu L mare. Dar cel mai important: tatăl Marthei & co-stăpânul lui Foltos, the human dog, adoptat în Sfântu Gheorghe la început de pandemie.

Comments are closed.

Declan Donnellen & Nick Ormerod
This website uses cookies to improve your experience. By using this website you agree to our Data Protection Policy.
Read more