Michel Gondry – gazda primilor vizitatori ai Uzinei Filmelor de Amatori

Ioachim CIOBANU / Headshot by Simion Buia
mai 30, 2019
Ploaie de aplauze la premiera mondială Parking, în deschiderea TIFF 2019
iunie 1, 2019
Show all

Cel mai mare platou de filmare dedicat amatorilor de cinema a fost inaugurat astăzi, de regizorul francezMichel Gondry, omul a creat proiectul Uzinei filmelor de amatori. Zeci de invitați i-au fost alături laprimul eveniment major din programul celei de-a 18-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania. Gândită să ofere publicului larg șansa de a produce un film, fără a avea cunoștințe în domeniu, Uzina Filmelorde Amatori va fi deschisă tuturor curioșilor până pe 31 iulie. Accesul este liber, o rezervare online prealabilă pewww.uzinadefilme.com asigurând o sesiune de trei ore de creație și distracție pentru toți.

După ce a făcut înconjurul planetei, fascinând publicul de toate vârstele din Tokyo, Cannes, Frankfurt, Casablanca, Moscova și în alte mari orașe ale lumii, Uzina Filmelor de Amatori s-a stabilit, începând de astăzi, la CREIC – Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative (Strada Lombului FN, Cluj-Napoca). Demarți până duminică, între orele 11:00 și 20:00, echipament de filmare complet, 15 decoruri, zeci de costume,stație de montaj și echipe de suport dedicate stau la dispoziția publicului.

,,Uzina Filmelor de Amatori nu și-a dorit niciodată să funcționeze ca o școală de film. Este mai degrabă uncontext care-ți oferă timp să te distrezi cu prietenii și șansa de a pune într-un film o experiență personală sau o poveste creată de tine. Oricine se poate exprima creativ aici.’’, a declarat Michel Gondry.

Indiferent dacă vor dori să filmeze secvențe de acțiune în decorul unui tren, o cină în familie în bucătăria apartamentului sau o urmărire ca-n filme polițiste cu iz de anii ‘70, Uzina oferă cu generozitate decoruri ce încurajează punerea în practică a celor mai trăznite idei. Este și șansa publicului de a înțelege mai bine rolurileîntr-o producție de film, parcurgând pașii obișnuiți, de la scenariu, la montaj.

Regizorul francez va mai rămâne la Cluj pentru încă două zile, cinefilii având șansa de a-l întâlni la evenimentele din retrospectiva 100% Michel Gondry. Astăzi, pe 31 mai, la ora 18:30, regizorul va fiprezent la proiecția filmului Arta Viselor (La scrience des rêves), film a cărui coloana sonoră, premiată la Cannes în 2007, este semnată de Jean-Michel Bernard, invitat și el la cea de-a 18-a ediție TIFF. Be Kind Rewind (2008), cu Jack Black și rapperul Mos Def în roluri principale, va rula în prezența regizoruluisâmbătă, pe 1 iunie, de la ora 15:00, la Cinema Victoria. De departe cel mai iubit film al regizorului,Strălucirea eternă a minții neprihănite (Eternal Sunshine of the Spotless Mind), va fi proiectat,tot în prezența lui Michel Gondry sâmbătă, pe 1 iunie, la ora 18:00, la Cinema Florin Piersic.

page1image1684976
page1image1696000
page2image1833632
page2image3801536
page2image1834528

Cineastul își va încheia prima vizită în România cu un masterclass organizat sâmbătă, pe 1 iunie, ora 12:30, la TIFF Lounge. Probabil singura șansă a fanilor săi de a descoperi secrete din culisele celor maiimportante titluri pe care acesta le semnează, evenimentul va oferi acces gratuit publicului larg, în limitalocurilor disponibile.

***
Ne puteți urmări pe:

www.tiff.ro | FB: TransilvaniaIFF | Twitter: TIFFRomania | Instagram

Simion Buia
Simion Buia
Simion Buia este jurnalist cultural, fotograf, videograf, călător al acestei abracadabrante lumi, cu L mare.

Comments are closed.

Michel Gondry – gazda primilor vizitatori ai Uzinei Filmelor de Amatori
This website uses cookies to improve your experience. By using this website you agree to our Data Protection Policy.
Read more