„Noaptea ursului” de Ignacio del Moral // Regia Mădălin Hîncu

Oneghin // Anyegin – regia Nagy Botond
noiembrie 6, 2017
István Szabó și Márta Mészáros, omagiați la TIFF 2018
martie 13, 2018
Oneghin // Anyegin – regia Nagy Botond
noiembrie 6, 2017
István Szabó și Márta Mészáros, omagiați la TIFF 2018
martie 13, 2018
Show all

Am vazut si fotografiat spectacolul, care mi-a placut foarte mult dealtfel, la Teatrul Andrei Muresanu, in cadrul Festivalulului Debutant. Tot acolo l-am intalnit pe tanarul regizor Mădălin Hîncu, care mi-a spus:

Despre festivalul de la Sfantu Gheorghe am doar cuvinte de lauda. Poate pentru ca nu mi-as fi imaginat un context unde oameni pasionati de regie si de artele spectacolului se aduna sa impartaseasca idei si pareri reale despre meserie. Nu am simtit presiunea competitiei, ci emotia unei intalniri autentice. Intalnirea cu colegii mei de generatie, intr-un asemenea context, mi-a produs o mare pofta de lucru.

 

Distribuția: Silvian Vâlcu, Răzvan Alexe, Dan Coza/Vlad Basarabescu.

Scenografia: Razvan Bordoș

 

 

In ceea ce priveste spectacolul, sunt constient ca exista multe lectii de invatat specifice debutului. Insa sunt bucuros ca am reusit sa formez o distributie care sa percuteze cu mesajul pe care am incercat sa-l transmit. Pentru mine, acest aspect este vizibil in mod evident in timpul repetitiilor si va deveni din ce in ce mai vizibil pentru public pe masura ce spectacolul se va juca. Actorii sunt dedicati spectacolului si, de la o reprezentatie la alta, transmit aceasta energie mai departe. Esenta spectacolului consta in chimia dintre ei. – Mădălin Hîncu, regizor.

 

 

Noaptea ursului este un spectacol despre speranță-speranța că în ciuda confruntării cu obstacolele dificile pe care le întâmpinăm în viață, la un moment dat va fi mai bine; speranța în noi înșine și în faptul că ne putem depăși condiția; speranța ca unic mod de supraviețuire într-o lume condamnată la pieire”, spune Mădălin Hîncu.

 

 

Ignacio del Moral (n. 1957, San Sebastián, Spania) este unul dintre cei mai importanți scenariști de film și televiziune spanioli. Devine de timpuriu actor în trupe independente iar ca dramaturg debutează în 1982 cu piesa La gran muralla (Marele zid) pentru care i se decernează Premiul Național de Teatru pentru copii. Se dedică exclusiv scrisului începând cu anii ‘90,  elaborând scenarii de lungmetraje, seriale și emisiuni TV (1999-2006 – Comisarul; 2001 – Povestește-mi; 2002 – Zile de luni în soare).

 

Simion Buia
Simion Buia
Jurnalist cultural, fotograf, călător al acestei abracadabrante lumi, cu L mare. Dar cel mai important: tatăl Marthei & co-stăpânul lui Foltos, the human dog, adoptat în Sfântu Gheorghe la început de pandemie.

Comments are closed.

„Noaptea ursului” de Ignacio del Moral // Regia Mădălin Hîncu
This website uses cookies to improve your experience. By using this website you agree to our Data Protection Policy.
Read more