Tora Vasilescu si Gheorghe Visu la TIFF 2017

Alain Delon în România // TIFF 2017
iunie 10, 2017
Alain Delon a primit premiul pentru întreaga carieră la TIFF 2017
iunie 11, 2017
Show all

Tora Vasilescu si Gheorghe Visu au fost invitati azi la Cinematograful Victoria din Cluj, pentru o scurta conversatie cu publicul. A fost o intrevedere placuta, utila. Gheorghe Visu a fost mai retras si modest in comunicare la inceput, apoi insa a observat ca la Cluj e un alt fel de public decat la Bucuresti, mult mai prietenos, si a devenit mai comunicativ.

Tora Vasilescu insa a fost minunata de la bun inceput.

Mi-a placut de amandoi, foarte mult!

 

Tora Vasilescu, una dintre cele mai îndrăgite actrițe de film și teatru, va fi invitată și distinsă cu Premiul de Excelență pentru meritele artistice din cinematografia românească. Gala va avea loc sâmbătă, 10 iunie, la Teatrul Național Cluj-Napoca.

Continuă să strălucească și să seducă publicul de aproximativ 40 de ani. Cariera ei a debutat cu filmul Cursa (1975), astfel primind un trofeu din partea Asociației Cineaștilor Români. De asemenea, este cunoscută pentru filme precum Gloria nu cantă (1977), Casăa dintre câmpuri(1979), Probă de microfon (1980), De ce trag clopotele, Mitică? (1981), Glissando (1985), Cuibul de viespi (1987), Șobolanii roșii (1990), Cel mai iubit dintre pămanteni (1993). A fost decorată de Președinția României cu Ordinul Național Serviciu Credincios în grad de Cavaler pentru întreaga carieră în anul 2000.

De ce trag clopotele, Mitică?, în regia lui Lucian Pintilie, bazat pe piesă D-ale carnavalului a lui I.L.Caragiale, rulează în onoarea actriței premiate. Tora Vasilescu o interpretează pe Didina Mazu. Universul imoral al burgheziei concretizează specificul tragic românesc. Filmul poate fi vizionat vineri, la ora 17:00, la Cinema Victoria.

Simion Buia
Simion Buia
Simion Buia este jurnalist cultural, fotograf, videograf, călător al acestei abracadabrante lumi, cu L mare.

Comments are closed.

Tora Vasilescu si Gheorghe Visu la TIFF 2017
This website uses cookies to improve your experience. By using this website you agree to our Data Protection Policy.
Read more