Adrian Mihalache / Critic de teatru / Festivalul Internațional Shakespeare

Mihai Țărnă / Regizor / Festivalul Internațional Shakespeare
mai 24, 2024
Nicoleta Cinpoeș / Craiova International Shakespeare Festival
mai 25, 2024
Mihai Țărnă / Regizor / Festivalul Internațional Shakespeare
mai 24, 2024
Nicoleta Cinpoeș / Craiova International Shakespeare Festival
mai 25, 2024
Show all

Craiova / România / 2024

Adrian Mihalache

s-a născut la 22 octombrie 1948.

A absolvit Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii, a susţinut teza de doctorat în teoria fiabilităţii şi este profesor în catedra „Tehnologie Electronică şi Fiabilitate“ a Universităţii „Politehnica“ din Bucureşti.

Este cunoscut în cercurile ştiinţifice din ţară şi din străinătate prin numeroase contribuţii la modelarea fiabilităţii sistemelor, inferenţa bayesiană, teoria reînnoirii, predicţia fiabilităţii programelor de calcul, asigurarea calităţii totale a proceselor şi proiectelor. Este autorul unor lucrări ca: Bazele teoretice ale fiabilităţii, Editura Academiei, 1983; Reliability Fundamentals, Elsevier Editions, 1989; Când calculatoarele greşesc...(Fiabilitatea software), EDP, 1995.

A publicat numeroase eseuri în reviste ca: NoesisDilema,Secolul 20Contemporanul-Ideea EuropeanăLettre InternationaleCreanga de AurArcPluralScenaTeatrul azietc. O parte dintre ele au fost reunite în volumul: Riscul declinului, EDP, colecţia Akademos, 1994.

În paralel cu activităţile sale ştiinţifice şi culturale, A. M. este autor şi critic de teatru. A publicat volumul de eseuri pe teme teatrale Verva Thaliei, Editura Fundaţiei Ideea Europeană, 2004, distins cu premiul Asociaţiei Scriitorilor, filiala Bucureşti. 

În anul universitar 1999-2000, Adrian Mihalache a fost bursier Fulbright la Western Michigan University, Mi, SUA, unde a iniţiat un proiect de cercetare despre calitatea informaţiei şi diversitatea culturală din ciberspaţiu. Tema a fost dezvoltată, ca o abordare antropologică a ciberculturii, în cărţile: Navi-gând-ind. Introducere în cibercultură, Editura Economică, colecţia „Societatea informaţională“, 2002; Demonul dimineţii. Exerciţii la computer solo, Editura Vinea, 2003.

Adrian Mihalache este membru al Uniunii Scriitorilor şi al Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Teatru.

RomanianActors.com este o colaborare între oamenii care înțeleg impactul culturii vizuale în dezvoltarea unei societăți echilibrate estetic & intelectual.

 

RomanianActors.com

Comunicate de presă / Parteneriate / Etc

+4 0763654920

contact@romanianactors.com

 

Simion Buia
Simion Buia
Jurnalist cultural, fotograf, călător al acestei abracadabrante lumi, cu L mare. Dar cel mai important: tatăl Marthei & co-stăpânul lui Foltos, the human dog, adoptat în Sfântu Gheorghe la început de pandemie.

Comments are closed.

Adrian Mihalache / Critic de teatru / Festivalul Internațional Shakespeare
This website uses cookies to improve your experience. By using this website you agree to our Data Protection Policy.
Read more