Babel Fest // 3-11 iunie 2023 / Târgoviște

Actorii din Mariupol & Festivalul BABEL Târgoviște
mai 28, 2023
Horațiu Mihaiu / SCENOGRAFI ROMÂNI CONTEMPORANI
iunie 5, 2023
Actorii din Mariupol & Festivalul BABEL Târgoviște
mai 28, 2023
Horațiu Mihaiu / SCENOGRAFI ROMÂNI CONTEMPORANI
iunie 5, 2023
Show all

Festivalul este motorul Teatrului Municipal Tony Bulandrași îl împinge spre performanță.

Această manifestare, recunoscută în plan național și internațional, va avea loc în perioada 3 – 11 iunie 2023, și va reuni, ca în fiecare an, trupe din România și din țări precum: Italia, Franța, Belgia, Polonia, Scoția, Turcia, Coreea de Sud, India, Kazahstan, Algeria etc.

Tema din acest an va fi FORME.
Scopul Festivalului Babel F.A.S.T. este acela de a facilita schimbul intercultural, dezvoltarea de audiențe noi, dezvoltarea de abordări inter/multidisciplinare, susținerea dialogului și a mobilității culturale naționale și internaționale.

Totodată, festivalul are în vedere și remodelarea publicului, dorința de a deschide orizonturi mai ample de cunoaștere, contribuind astfel la diminuarea decalajului cultural dintre publicul dâmbovițean și publicul marilor orașe culturale din țară și străinătate.


Day 1

ARGONAUTAS

”ARGONAUTAS este o interpretare a expediției Argonauților – cei 50 de eroi care l-au însoțit pe Jason și care, cu cincizeci de ani înainte de războiul troian, au mers să găsească Lâna de Aur. Este odiseea ființei umane moderne care pleacă în căutarea unui loc pe care să-l numească „acasă”, unde se poate exprima liber, fără constrângeri sociale și culturale. Lâna de Aur reprezintă într-adevăr descoperirea acestui loc de înflorire în care individul este purtat de valurile vieții și urmat de diferiți oameni care îi sunt profesori, prieteni sau contraexemple.
Day 2

Masterclass Dumitru Acriș

DE LA TEXT LA ACȚIUNE, DE LA ACȚIUNE LA FORMĂ


ȘI RESTUL E TĂCERE, regia: Mihai Ţărnă, Teatrul Fără Nume, Chișinău, Republica Moldova 

TEST ENVIRA

Simion Buia
Simion Buia
Jurnalist cultural, fotograf, călător al acestei abracadabrante lumi, cu L mare. Dar cel mai important: tatăl Marthei & co-stăpânul lui Foltos, the human dog, adoptat în Sfântu Gheorghe la început de pandemie.

Comments are closed.

Babel Fest // 3-11 iunie 2023 / Târgoviște
This website uses cookies to improve your experience. By using this website you agree to our Data Protection Policy.
Read more