Csíki Jazz

Adriana Moca on FB
martie 19, 2023
TOMPA GÁBOR // UNITER
martie 21, 2023
Adriana Moca on FB
martie 19, 2023
TOMPA GÁBOR // UNITER
martie 21, 2023
Show all

???????????? Bejelentjük a norvégiai sztárvendégünket: 2023-ban vendégünk lesz: Nils Petter Molvær !!! Nils Petter Molvær Quartet???????????? We announce our Norwegian star guest: In 2023, we will have as guest: Nils Petter Molvær!!!Nils Petter Molvær Quartet???????????? Anunțăm invitatul nostru vedetă norvegiană: În 2023, vom avea ca invitat: Nils Petter Molvær !!! Nils Petter Molvær Quartet#molvaer#skandinavjazz#jazz

Nils Petter Molvær Quartet

Nils Petter Molvær az elektroakusztikus jazz egyik legkiemelkedőbb előadója, a skandináv jazz egyik legmarkánsabb képviselője, ha úgy tetszik: fenegyereke.Az 1990-es évek óta lassan önálló műfajjá vált a jazz műfajok között az elekrtonikus jazz. Ezen a tartományon belül néha úgy emlegetik a műfajt, hogy „future jazz” vagy „nu jazz”, amelynek a norvég zeneszerző egyszerre úttörője és veteránja.Az egyik első jazz zenész, aki az új digitális és elektronikus irányzatokat az évezred fordulóján felkarolta, fejlesztette és elfogadtatta a zenei világgal. Jellegzetes hangzásával, amely egyesíti a megrendítő trombitát és a dinamikát az elektronikus hangzásvilágban Molvær elérte a „nehézsúlyú státuszt”, amiért előremutató utat mutatott a műfaj képviselőinek egy új korszakban. Ez egy út, amely a jazz múltjához hűen mindvégig kissé hűvös marad, de nem fél az új hangok és érzelmek felfedezésétől. Molvær ezzel ismét megmutatja, hogy nem csak hogy van jövője a jazznek , hanem egyben fényes és izgalmas jövő vár rá ha elég nyitottak vagyunk hozzá….

Video:https://youtu.be/bBGI22_lp6Uhttps://youtu.be/Ip5UVD2R6Oo

Nils Petter Molvær is one of the most prominent performers within an electroacoustic jazz hybridthat has, since the 1990s, become a genre all of its own. In this domain, sometimes referred to as‘future jazz’ or ‘nu jazz’, the Norwegian composer is both a pioneer and a veteran having beenone of the first jazz musicians to embrace the new digital and electronica tendencies at the turn ofthe century. With his signature sound that brings together poignant trumpet and dynamicelectronic soundscapes, Molvær has achieved heavyweight status for showing a path forward forthe genre in a new age, a path which, faithful to jazz’ past, remains cool all the way….

Video: https://youtu.be/Ip5UVD2R6Oo

Simion Buia
Simion Buia
Jurnalist cultural, fotograf, călător al acestei abracadabrante lumi, cu L mare. Dar cel mai important: tatăl Marthei & co-stăpânul lui Foltos, the human dog, adoptat în Sfântu Gheorghe la început de pandemie.

Comments are closed.

Csíki Jazz
This website uses cookies to improve your experience. By using this website you agree to our Data Protection Policy.
Read more