Conferenţiar în cadrul departamentului Sinteza de Proiectare al UAUIM, titular al cursului teoretic “Fotografia ca instrument de studiu şi cunoastere în arhitectură”. Absolvent al UAUIM în 2003 şi al Masterului franco-român de Dezvoltare Urbană Integrată în 2005.
Jerzy Grotowski – Metafizica artei actorului / Gina Călinoiu
iunie 22, 2024SIMINICĂ / REGELE MUT / Convorbiri cu Fabian Anton
iunie 22, 2024Editura universitara „Ion Mincu”
Descriere
Lucrarea – prima de aceasta factură în peisajul academic şi editorial autohton propune abordarea metodică a studiului în planul imaginii oraşului, dezvoltând un instrument de lucru şi analizând mijloacele sale de utilizare în procesul de concepţie arhitectural-urbanistică. Sunt aprofundate metode de observare şi înţelegere a cadrului urban cu vocaţie publică, a modului său de funcţionare. Este dezvoltata o adevarata pledoarie pentru apropierea de oamenii (locuitorii) care conferă noi sensuri, prin percepţie, la nivelul comportamentului reflectat în utilizarea directă a dispozitivelor spaţiale ale cadrului urban. Întrucât produsul activităţii arhitecţilor şi urbaniştilor intră de la un moment dat într-o dimensiune care depăşeşte sfera proiecţiilor proprii obiectului de specialitate, locuitorii fiind aceia care creează noi sensuri şi “reinventează” în fiecare moment oraşul, este necesară cunoaşterea aprofundată a acestora şi a acţiunilor prin care se alterează continuu spaţiul acţiunilor cotidiene. Cunoaşterea obiectivă poate fi extinsă, prin complementaritate, cu o înţelegere sensibilă a cadrului urban, în plan subiectiv, ştiut fiind faptul că fiecare persoană are o percepţie proprie a realităţii.
Vlad Eftenie
Conferenţiar în cadrul departamentului Sinteza de Proiectare al UAUIM, titular al cursului teoretic “Fotografia ca instrument de studiu şi cunoastere în arhitectură”. Absolvent al UAUIM în 2003 şi al Masterului franco-român de Dezvoltare Urbană Integrată în 2005.
Autor al unor numeroase articole în reviste de specialitate având ca subiect arhitectura şi fotografia de arhitectură.
Editura Universitară „Ion Mincu”
s-a înființat în anul 2001, prin decizie a Senatului UAUIM. Editura universitară „Ion Mincu” este afiliată Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, în cadrulDepartamentului Informare-Documentare.
Obiectul de activitate al editurii îl constituie publicarea de carte universitară, cu caracter didactic, precum și a lucrărilor din domeniul larg al arhitecturii și urbanismului, lucrări originale sau traduceri, în conformitate cu legislația în vigoare și cu Carta Universitară a UAUIM.
Tipuri de publicații
Publicațiile editurii se grupează în următoarele categorii tematice:
- Documente de prezentare și de popularizare a UAUIM sau a unor structuri de învățământ ale acesteia: cărți, broșuri, pliante, calendare, cărți poștale etc.
- Lucrări destinate procesului didactic: note de curs, breviare, cursuri, culegeri de proiecte, sinteze documentare etc.
- Lucrări cu caracter științific întocmite de cadre didactice ale UAUIM sau de alți specialiști ai domeniului care, la rândul lor, pot fi:
- teze de doctorat
- alte studii și cercetări din domeniul arhitecturii și urbanismului – lucrări originale sau traduceri
- Lucrări studențești curente sau lucrări de absolvire ale cursurilor de master, studii aprofundate sau cursuri post-universitare.
- Alte lucrări cu profil cultural larg
- Revistele „Analele Arhitecturii” , „Argument”, alte culegeri de materiale prezentate la sesiuni de comunicări științifice, conferințe și simpozioane pe diferite tematici din domeniile arhitecturii și urbanismului.
RomanianActors.com este o colaborare între oamenii care înțeleg impactul culturii vizuale în dezvoltarea unei societăți echilibrate estetic & intelectual.
RomanianActors.com
Comunicate de presă / Parteneriate / Etc
+4 0763654920