HEGEDŰS A HÁZTETŐN / ERWIN ȘIMȘENSOHN / Csíki Játekszín

GLIESE 445 / Teatrul Andrei Mureșanu Sfântu Gheorghe
aprilie 17, 2023
American Independent Film Festival
aprilie 18, 2023
GLIESE 445 / Teatrul Andrei Mureșanu Sfântu Gheorghe
aprilie 17, 2023
American Independent Film Festival
aprilie 18, 2023
Show all

Sheldon Harnick – Jerry Bock – Joseph Stein

HEGEDŰS A HÁZTETŐN

A Broadway-en 1964-ben bemutatott Hegedűs a háztetőn a musical műfajának egyik csúcspontja, New York-i ősbemutatója óta állandóan jelen van a világ színpadain. A nagysikerű darab története egy kis ukrán faluban, Anatevkában játszódik az 1900-as évek elején egy kiélezett történelmi helyzetben, jellegzetes figurákkal. A musical a tradíciók válsága és a modernitás kihívásai közti lavírozásnak, a generációs feszültségeknek, a „megőrizve megújítani” gondolatnak az olykor tragikomikus, máskor megható, évtizedek óta érvényes meséje.

Chagall, a világhírű orosz-zsidó származású festőművész álmodta meg a szakállas, muzsikáló hegedűs figuráját, aki egy kis falu házainak tetején egyensúlyozva húzza el egy közösség örömeit, álmait, szenvedéseit, küzdelmeit és esendőségeit. Hegedűs a háztetőn. Bolondosan hangzik, ugye? Egyszerre magával ragadóan szép és kockázatos, a lehetetlenség, a különös, az abszurdum mutatkozik meg benne: azaz valahogy az élet.

Reb Tevje és családja elbeszélését sokféleképpen el lehet mesélni, annyi azonban bizonyos, hogy történetében ott van mindannyiunk századokra vissza- és előretekintő közös története, a derű és az élet végtelen szeretete.

Photography by © Simion Buia

SZEREPOSZTÁS

Simion Buia
Simion Buia
Jurnalist cultural, fotograf, călător al acestei abracadabrante lumi, cu L mare. Dar cel mai important: tatăl Marthei & co-stăpânul lui Foltos, the human dog, adoptat în Sfântu Gheorghe la început de pandemie.

Lasă un răspuns

HEGEDŰS A HÁZTETŐN / ERWIN ȘIMȘENSOHN / Csíki Játekszín
This website uses cookies to improve your experience. By using this website you agree to our Data Protection Policy.
Read more