American Independent Film Festival

HEGEDŰS A HÁZTETŐN / ERWIN ȘIMȘENSOHN / Csíki Játekszín
aprilie 17, 2023
István Téglás / Un teatru
aprilie 18, 2023
HEGEDŰS A HÁZTETŐN / ERWIN ȘIMȘENSOHN / Csíki Játekszín
aprilie 17, 2023
István Téglás / Un teatru
aprilie 18, 2023
Show all

American Independent Film Festival este un festival de film, cultură și lifestyle american care își propune să folosească popularitatea cinematografului, dar și a valorilor culturale propagate de acesta, pentru a îndeplini obiective culturale, educative, de formare, profesionale și umanitare, în rândurile unui public român în educația căruia aceste valori au un loc semnificativ. Proiectul a prezentat în România, de-a lungul celor șase ediții desfășurate până acum, o selecție a celor mai recente producții independente realizate în SUA, apreciate de critică și selectate în circuitul marilor festivaluri nord-americane precum Sundance, New York, Tribeca, Telluride ori Toronto sau la festivaluri mari ca Berlin, Veneția sau Cannes. An de an, filmele atestă vitalitatea unui cinema situat în afara convențiilor hollywoodiene și sunt împărțite în secțiuni specifice, la care se alătură evenimente, masterclass-uri, Q&A-uri, open talk-uri, workshop-uri de profil.

 

 

 

American Independent Film Festival a avut onoarea de a avea invitați actori de talie internațională precum Joaquin Phoenix, Ethan Hawke, John C. Reilly, Sebastian Stan și regizori precum Roberto Minervini și Jacques Audiard, care au acceptat invitațiile de a fi prezenți la București și de a împărtăși experiența lor profesională, dar și de viață, cu publicul. Festivalul a intermediat totodată conversații live între publicul cinefil bucureștean și unii dintre marii regizorii ai cinematografului american contemporan: Barry Jenkins, Sean Baker, Kent Jones, Paul Schrader, Benh Zeitlin sau Steven Spielberg.

Ediția de anul acesta de la București, cea cu numărul 7, va inaugura o formulă nouă de desfășurare, cu proiecții în sălile de cinematograf Cinema Elvire Popesco și Cinemateca Eforie, între 21-24 aprilie, și proiecții outdoor la Roaba de Cultură din Parcul Herăstrău, între 23-25 iunie.

La Cluj-Napoca, American Independent Film Festival va avea loc între 21-23 aprilie, la Cinema Victoria și Cinema Arta.

Simion Buia
Simion Buia
Jurnalist cultural, fotograf, călător al acestei abracadabrante lumi, cu L mare. Dar cel mai important: tatăl Marthei & co-stăpânul lui Foltos, the human dog, adoptat în Sfântu Gheorghe la început de pandemie.

Lasă un răspuns

American Independent Film Festival
This website uses cookies to improve your experience. By using this website you agree to our Data Protection Policy.
Read more