Premiera filmului documentar „Paradisul Naivilor” în regia lui Copel Moscu

AVARUL // Premieră a stagiunii la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova
octombrie 11, 2022
ARTA DESCHIDE ȘCOALA. PEDAGOGII FLUIDE
octombrie 25, 2022
AVARUL // Premieră a stagiunii la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova
octombrie 11, 2022
ARTA DESCHIDE ȘCOALA. PEDAGOGII FLUIDE
octombrie 25, 2022
Show all

Premiera acestui film a adus în fața marelui ecran peste 250 de persoane dornice să descopere modul în care oamenii se pot vindeca prin artă. Spectatorii au rezonat cu poveștile umane prezentate în film și s-au lăsat conduși înspre o reflexie profundă despre puterea artei și culturii asupra propriei persoane. Acest film, odată vizionat, schimbă percepții și perspective, transformând arta naivă într-o unealtă care contribuie la salvarea existențială.

Criticul de artă Pavel Șușară și regizorul Copel Moscu au deschis seara, împărtășind cu cei prezenți câteva detalii despre film. După proiecție, spectatorii au avut ocazia să descopere mai multe despre Paradisul Naivilor de la regizorul Copel Moscu, care a răspuns întrebărilor și a împărtășit cu cei prezenți mai multe povești de la filmări.

Președintele UCIN, Laurențiu Damian, a preluat cuvântul și a spus câteva cuvinte de laudă pentru film, dar și pentru regizor. În prezența invitaților formați din personalități remarcabile, oameni din industria filmului, iubitori de artă și studenți, Copel Moscu a fost aplaudat și lăudat pentru curajul de a face încă un film în care abordează un subiect de o asemenea complexitate. Aceasta a fost o proiecție cu adevărat specială, datorită faptului că regizorul și o parte din echipă au fost prezenți.
Paradisul Naivilor (r. Copel Moscu) este un documentar care încearcă să dezvăluie căile misterioase prin care arta poate duce la salvarea existențială. Bolile incurabile, războiul, dizabilitățile fizice și lipsa de libertate pot fi depășite prin plata prețului necesar. Personajele își găsesc propria cale de salvare prin creație și prin dăruirea frumuseții artei lor unei lumi nepăsătoare, cu intenția de a o purifica.
Comoara Naivă și Paradisul Naivilor sunt primele 2 filme dintr-o trilogie regizată de Copel Moscu care are ca temă comună arta naivă, perspectivele din care aceasta este privită, schimbându-se.
Regizorul Copel Moscu a realizat peste 50 de filme de scurt și lungmetraj, în calitate de regizor și scenarist, pentru care a obținut peste 25 de premii naționale și internaționale. Filmele sale se remarcă prin ineditul subiectelor abordate, completat de umorul și sarcasmul specifice. Inițiator și director a două festivaluri internaționale de film: Cinepolitica şi Festivalul de Film Experimental – BIEFF, activitatea sa cinematografică este prolifică și coerentă. În prezent, acesta împărtășește din vasta sa experiență cu studenții Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” și ai Universității de Arte, București, unde este și profesor universitar.
Filmul este o producție Abis Studio 2022 și a fost realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.
Simion Buia
Simion Buia
Jurnalist cultural, fotograf, călător al acestei abracadabrante lumi, cu L mare. Dar cel mai important: tatăl Marthei & co-stăpânul lui Foltos, the human dog, adoptat în Sfântu Gheorghe la început de pandemie.

Comments are closed.

Premiera filmului documentar „Paradisul Naivilor” în regia lui Copel Moscu
This website uses cookies to improve your experience. By using this website you agree to our Data Protection Policy.
Read more