ARTA DESCHIDE ȘCOALA. PEDAGOGII FLUIDE

Premiera filmului documentar „Paradisul Naivilor” în regia lui Copel Moscu
octombrie 24, 2022
Teatrul Național Timișoara
noiembrie 30, 2022
Premiera filmului documentar „Paradisul Naivilor” în regia lui Copel Moscu
octombrie 24, 2022
Teatrul Național Timișoara
noiembrie 30, 2022
Show all

FNT 32

Anul acesta, în premieră, Festivalul Național de Teatru găzduiește un amplu modul educațional, structurat pe două paliere: spectacole și ateliere dedicate publicului tânăr și spectacole ale Școlilor de Teatru din țară, însoțite de o serie de workshop-uri ținute de artiști, critici și teoreticieni de teatru.

Despre creațiile teatrale și despre atelierele care au loc în școli, cu circuit închis, curatoarea Mihaela Michailov afirmă: „Un Festival Național de Teatru nu este doar o platformă de expunere a unor spectacole. Este și o platformă de educație, un cadru extins de exersare a empatiei, înțelegerii nuanțate a lumii în care trăim, reflecției și chestionării unor realități pe care artele performative ni le pot media în complexitatea lor. Prezența unor spectacole de teatru în școli și licee, prezența unor artiste și artiști în mijlocul celor care cresc astăzi inundați de un flux informațional continuu, conectați non-stop la o varietate de conținuturi și imagini, reprezintă un mod de interacțiune directă, generatoare de relații vii, de contexte de socializare care nasc întrebări noi. Educația prin artele performative este una dintre cele mai transformatoare forme de cunoaștere și de experimentare a unor situații de viață necunoscute, paradoxale, stimulative. Este laboratorul în care, prin imaginație, explorăm lumi necunoscute nouă, lumi posibile, lumi revelatoare. Timp de 5 zile, peste 900 de copii, adolescenți și adolescente se vor întâlni cu peste 50 de artiste și artiști, prin intermediul spectacolelor și atelierelor care au loc în școli și licee. Timp de 5 zile, arta devine un teritoriu al reflecției și explorării emoționale. Timp de 5 zile, prin artă se educă atașamentul față de povești eliberatoare„.

Atașăm comunicatul cu toate evenimentele incluse în acest modul, care vor fi prezentate în 12 școli și licee din București, cu sprijinul Direcției de Cultură, Învățământ și Turism din Primăria Capitalei.

A 32-a ediție a Festivalului Național de Teatru se va desfășura între 5 și 13 noiembrie, curatori: Mihaela Michailov, Oana Cristea Grigorescu și Călin Ciobotari. 

Proiect cultural produs de Asociația UNITER – Uniunea Teatrală din România și Televiziunea Română. Coproducători: Primăria Municipiului București prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, Direcția de Cultură a Municipiului București. FNT este un proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii. Parteneri: Institutul Cultural Român, Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București, ITI – Centrul Român al Institutului Internaţional de Teatru. Partener de tradiţie: Radio România.

Simion Buia
Simion Buia
Jurnalist cultural, fotograf, călător al acestei abracadabrante lumi, cu L mare. Dar cel mai important: tatăl Marthei & co-stăpânul lui Foltos, the human dog, adoptat în Sfântu Gheorghe la început de pandemie.

Comments are closed.

<strong>ARTA DESCHIDE ȘCOALA. PEDAGOGII FLUIDE</strong>
This website uses cookies to improve your experience. By using this website you agree to our Data Protection Policy.
Read more