Premieră la M-Studio Sfântu Gheorghe // Morix 508

Teatrul Național „Marin Sorescu” anunță deschiderea programului de spectacole al anului 2023
ianuarie 11, 2023
Marcela Motoc, Adrian Ciobanu, Cosmin Dominte & Romanian Actors Talk
februarie 9, 2023
Teatrul Național „Marin Sorescu” anunță deschiderea programului de spectacole al anului 2023
ianuarie 11, 2023
Marcela Motoc, Adrian Ciobanu, Cosmin Dominte & Romanian Actors Talk
februarie 9, 2023
Show all

Noul spectacol M Studio ne călăuzește în lumea sci-fi

Morix 508 este un spectacol de dans despre un viitor îndepărtat, în care oamenii se transformă în cyborgi pentru a putea trăi în adâncul oceanelor. Narat de vocea unei AI, Morix 508 imaginează Pământul ca pe o planetă în care puținii oameni rămași trăiesc pe insule supra-aglomerate. Spectacolul spune povestea unui grup de moricși, cyborgi care au suferit îmbunătățiri drastice, ca să poată supraviețui și prospera în lumea subacvatică. Povestea lor abordează tema adaptării în scopul supraviețuirii, deschizând un dialog despre soarta umanității în viitor.


Simona Deaconescu este coregrafă și regizoare de film, fondatoare a trupei independente de dans Tangaj Collective. Universul ei artistic intersectează dansul cu filmul, știința și tehnologia, propunând spectacole, instalații performative sau multimedia și filme de dans. Creațiile sale au fost selectate și prezentate pe scene, cinematografe, galerii, muzee, ajungând la publicul din Europa, America de Nord și de Sud. Este co-fondatoare și directoare artistică a Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF).


Publicul din Sfântu Gheorghe a avut ocazia de a o întâlni în 2018, în cadrul unui program de trei zile prin workshopuri de dans și scurtmetraje proiectate din cadrul Bucharest International Dance Film Festival. În cadrul acestui eveniment s-a jucat și  producția de dans Counterbody, unul dintre spectacolele invitate la prestigiosul festival de dans Aerowaves în 2018.


Tânăra coregrafă a conceput spectacolul Morix 508 ca pe un exercițiu de imaginație, explorând relația dintre mediul înconjurător și viitorul nostru, interpretat de actorii Balázs Judith, Deák Zoltán și Polgár Emília. Muzica spectacolului a fost realizată de compozitorul Vlaicu Golcea, iar scenografia de Beczásy Beatrix.

Simion Buia
Simion Buia
Jurnalist cultural, fotograf, călător al acestei abracadabrante lumi, cu L mare. Dar cel mai important: tatăl Marthei & co-stăpânul lui Foltos, the human dog, adoptat în Sfântu Gheorghe la început de pandemie.

Comments are closed.

Premieră la M-Studio Sfântu Gheorghe // Morix 508
This website uses cookies to improve your experience. By using this website you agree to our Data Protection Policy.
Read more