Teatrul Național „Marin Sorescu” anunță deschiderea programului de spectacole al anului 2023

M Studio Sepsiszentgyörgy
ianuarie 9, 2023
Premieră la M-Studio Sfântu Gheorghe // Morix 508
ianuarie 22, 2023
M Studio Sepsiszentgyörgy
ianuarie 9, 2023
Premieră la M-Studio Sfântu Gheorghe // Morix 508
ianuarie 22, 2023
Show all

AVARUL de Moliere în regia lui Felix Alexa și scenografia Andradei Chiriac se va juca în data de 12 Ianuarie , ora 19.00, la Sala „Amza Pellea”.

Cea mai recentă premieră a Naționalului, spectacol  jucat cu casa închisă încă de la premieră, îi are in distribuție pe actorii Claudiu Bleonț, Cerasela Iosifescu, Alex Calangiu, Costinela Ungureanu, Nicolae Poghirc, Cătălin-Mihai Miculeasa, Iulia Colan, Cătălin Vieru, Angel Rababoc, Nicolae Vicol, Gabriela Baciu, alături de Ovidiu Cârstea și Bogdan Oprănescu.

Andrea Gavriliu semnează regia artistică și coregrafia celor două producții: „Outfitul Șearpelui” și „VIVA LA VULVA!” care vor avea reprezentații în zilele de 14 și 15 Ianuarie 2023. Ambele spectacole sunt bazate pe texte aparținând lui Marius Aldea, iar muzica este compusă de  Mihai Dobre.



„Outfitul Șearpelui”, programat pe 14 ianuarie, ora 19.00 și 15 Ianuarie, ora 20:30, la sala I.D.Sîrbu, îi are în distribuție pe Alex Calangiu, Ștefan Cepoi, George Albert Costea, Cătălin-Mihai Miculeasa, Claudiu Mihail,Vlad Udrescu .

În data de 15 Ianuarie, ora 19:00, Romanița Ionescu, Ramona Drăgulescu, Raluca Păun, Costinela Ungureanu, Petronela Zurba și Irina Danciu performează pe scena sălii Amza Pellea în cadrul spectacolului „VIVA LA VULVA!”, un poem coregrafic în care șase femei dau glas, în mod invers cronologic, etapelor prin care le trec corpurile de-a lungul vieții.

În zilele de 18, 19 și 20 Ianuarie ne bucurăm de întâlnirea cu un spectacol eveniment al stagiunii 2022-2023 semnat de doi creatori de geniu din elita teatrului mondial : Declan Donnellan(regie) și Nick Ormerod (scenografie): OEDIP REGE de Sofocle.

Spectacolul îi are în distribuție pe Claudiu Mihail, Ramona Drăgulescu, Vlad Udrescu, Tamara Popescu, Alex Calangiu, Nicolae Vicol, Iulia Colan, Angel Rababoc, Raluca Păun, Ovidiu Cârstea, Eugen Titu, Corina Druc, Bruno Noferi, Ioana Andone, Irina Danciu, Adelina Galiceanu, Roxana Mutu, Mihai Alexandru Purcaru, Petri Ștefănescu, Cătălina Vînătoru, Iarina Zidaru, Ioana Vicol, Romana Vicol.


Spectacolul  „OEDIP REGE s–a bucurat de un imens succes în cadrul Festivalului Național de Teatru, București 2022, fiind ovaționat de publicul prezent  la Teatrul Național “I.L.Caragiale”, cu prilejul celor două reprezentații susținute.

Pe 21 Ianuarie 2023 la Sala „I.D.Sîrbu”, la ora 19:00 se joacă „câine cu om.câine fără om pe texte de Lia Bugnar, Dan Coman, Simona Goșu, Maria Manolescu, Oana Pellea, Radu Tudoran și Radu Afrim Regia, conceptul video și universul sonor  sunt semnate de Radu Afrim iar scenografia îi aparține Irinei Moscu.

„câine cu om. câine fără om” este cel de-al patrulea spectacol pe care Radu Afrim îl montează la Naționalul craiovean, după „Dacă am gândi cu voce tare” de Adnan Lugonić, „Casa cu suricate” de David Drábek și producția „Inimă și alte preparate din carne” de Dan Coman, câștigătoare a Premiului UNITER pentru cel mai bun spectacol al anului 2020.

Distribuția este formată din  Alex Calangiu, George Albert Costea, Ramona Drăgulescu, Romanița Ionescu, Iulia Lazăr, Geni Macsim, Alina Mangra, Claudiu Mihail, Cătălin-Mihai Miculeasa, Raluca Păun, Tamara Popescu, Vlad Udrescu, Costinela Ungureanu, Petronela Zurba, Adrian Tudor, Mihai Viță.

Pentru rolurile din spectacolul „câine cu om. câine fără om”, Tamara Popescu și Vlad Udrescu au fost nominalizați la Premiile pentru Cea mai bună actriță, respectiv Cel mai bun actor în rol secundar, la ediția 2022 a Premiilor UNITER.

Spectacolul „câine cu om.câine fără om”  a fost reprezentat în Festivalul Internațional de Teatru Sibiu 2022, Reuniunea Teatrelor Naționale Chișinău 2022 și a deschis Festivalul Național de Teatru București 2022, aducând un public numeros în Sala Studio a Teatrului Național “I.L.Caragiale.


De Ziua Culturii Naționale, craiovenii sunt invitați să fie complicii întru muzică și poezie ai actorului și cântărețului Zoltan Butuc. Îndrăgostit de poezia românească autentică, Zoli ne propune un spectacol muzical de intensități și rafinament pe versurile lui Mihai Eminescu, Nichita Stănescu, Emil Brumaru, Grigore Vieru, Vasko Popa, Dorin Liviu Zaharia, Sanda Nicucie, Maria Firoiu.

Evenimentul va avea loc duminică, 15 ianuarie, de la ora 12.00, în foaierul Teatrului Național “Marin Sorescu”.

Programul artistic al lunii ianuarie se încheie în data de 24 Ianuarie la Sala I.D. Sîrbu cu recitalul „De la OVIDIU la MIHAI EMINESCU” susținut de maestrul Emil BOROGHINĂ, societar de onoare al Teatrului Național „Marin Sorescu”.

Spectacolul face parte din PROGRAMUL POESIS, deținător al premiului special acordat de UNITER în anul 2021.

Vă așteptăm așadar să ne însoțiți în această frumoasă călătorie teatrală în care pornim în 12 Ianuarie 2023!

Informații și detalii despre spectacole și programul acestora, precum și rezervarea și achiziția de bilete sunt disponibile la Agenția Teatrală, Str. A.I.Cuza nr.11, tel: 0251 413 677/ 0251 415 363, e-mail: secretariat@tncms.ro și pe pagina www.tncms.ro. și platforma de bilete online https://ebilet.tncms.ro/ebilet


Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova, unul dintre cele mai importante teatre din țară, cu o tradiție de peste 170 de ani și cu o activitate internațională de prestigiu a lansat proiectul internațional HEKTOMERON, un mesaj universal al speranței. 

Naționalul craiovean este o instituție culturală românească de prestigiu a cărei lungă și bogată istorie de 170 de ani a culminat cu spectacolele legendare ale lui Silviu Purcărete, prezentate în cadrul celor mai importante festivaluri de teatru din întreaga lume dar și cu imensul succes internațional al Festivalului Shakespeare, care aduce în România spectacole de pe cinci continente, la fiecare doi ani. 

Acum, cu o viziune contemporană, teatrul abordează perspectivele prezente și viitoare, adresându-se unui spectru din ce în ce mai larg de public, în conformitate cu provocările actuale. 

Simion Buia
Simion Buia
Jurnalist cultural, fotograf, călător al acestei abracadabrante lumi, cu L mare. Dar cel mai important: tatăl Marthei & co-stăpânul lui Foltos, the human dog, adoptat în Sfântu Gheorghe la început de pandemie.

Comments are closed.

Teatrul Național „Marin Sorescu” anunță deschiderea programului de spectacole al anului 2023
This website uses cookies to improve your experience. By using this website you agree to our Data Protection Policy.
Read more