Războaiele Oscarului / Michael Schulman

Incursiuni fenomenologice în noul film românesc / Christian Ferencz-Flatz
aprilie 20, 2024
Radu Afrim uimește la Teatrul Național din Craiova
aprilie 28, 2024
Incursiuni fenomenologice în noul film românesc / Christian Ferencz-Flatz
aprilie 20, 2024
Radu Afrim uimește la Teatrul Național din Craiova
aprilie 28, 2024
Show all

Editura PUBLICA

Michael Schulman

este autorul cărţii Tot ea... Becoming Meryl Streep, bestseller New York Times, și jurmalist la The New Yorker, unde scrie din 2006. Articolele sale au apărut, printre altele, în New York Times și Vanity Fair. Locuiește în New York City.

Editura Publica

publica.ro

este specializată în publicarea de cărți actuale și relevante de nonficțiune: business, științe sociale, biografii și nonficțiune creativă. Alături de seriile de autor semnate de Malcolm Gladwell, Simon Sinek, Sir Ken Robinson, Seth Godin, Richard Branson, Dan Ariely, precum și colecții de antreprenoriat, de economie și știință, Publica deține două imprint-uri: Victoria Books – care reunește autobiografii și biografii celebre din tenis, muzică, film, politică și lumea culinară, și Narator – colecția de nonficțiune creativă.

Editura Publica a fost organizatorul seriei de conferințe Meet The Thinkers. Aceste evenimente mijlocesc întâlnirea unora dintre autorii pe care îi publicăm cu oamenii curioși intelectual din România.

Războaiele Oscarului

Michael Schulman relatează istoria remarcabilă și tentaculară a Premiilor Academiei și a dramelor personale – unele emblematice, altele inedite – care s-au jucat pe scenă și în spatele camerei. Spre deosebire de alte cărţi pe acest subiect, fiecare capitol plonjează adânc într-un anumit an, conflict sau chiar categorie care spune o poveste mai amplă a schimbării culturale, de la Louis B. Mayer la În lumina lunii. Schulman examinează modul în care covorul roșu traversează un teritoriu disputat, iar învingătorii nu sunt întotdeauna la fel de clari ca numele extrase din plicuri. În focul încrucișat sunt prinși oameni: ambiţiile lor zădărnicite, epifaniile lor artistice, colaborările lor dezordonate, visurile lor împlinite sau năruite.

Unde cumpăr?

https://www.publica.ro/michael-schulman-razboaiele-oscarului.html

Războaiele Oscarului

O istorie a Hollywoodului în aur, sudoare și lacrimi

 
  • Titlul original: OSCAR WARS: A History of Hollywood in Gold, Sweat and Tears
  • Ediția I 2023, paperback
  • Traducător: Louis Ulrich
  • Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
  • 616 pagini
  • ISBN: 978-606-722-579-2
  • Redactor: Mihaela Dobre
  • Corector: Paula Rotaru
  • DTP: Dragos Tudor
Lumea e a celor care citesc.

Rick Holland

Recomand

aceste războaie! Probabil singurele războaie care pot fi parcurse preț de 600 de pagini!  

Schulman scrie bine, alert, dezinvolt, are un stil agreabil, traducerea e bună, luați-o cu voi în vacanță, e lectura perfectă sub umbrela de soare!

Sunt foarte multe informații despre actori, filme, regizori, situații - o să vă placă!

Chiar mi-aș dori să-l întâlnesc pe autor, să fac cu el un interviu, cred că e un personaj spumos, simpatic și plin de umor. 

De când cu Netflix, Disney, Amazon, you name it - toți am devenit volens-nolens cinefili, toți dăm buzna să vedem premiile Oscar, iar această carte vă introduce literalmente în marea afacere americană care preocupă toată industria cinematografică și, nu există termenul dar mi se pare adecvat - toată "industria cinefililor"!

Go for it!

Simion Buia

RomanianActors.com este o colaborare între oamenii care înțeleg impactul culturii vizuale în dezvoltarea unei societăți echilibrate estetic & intelectual.

 

RomanianActors.com

Comunicate de presă / Parteneriate / Etc

+4 0763654920

contact@romanianactors.com

 

Simion Buia
Simion Buia
Jurnalist cultural, fotograf, călător al acestei abracadabrante lumi, cu L mare. Dar cel mai important: tatăl Marthei & co-stăpânul lui Foltos, the human dog, adoptat în Sfântu Gheorghe la început de pandemie.

Comments are closed.

Războaiele Oscarului / Michael Schulman
This website uses cookies to improve your experience. By using this website you agree to our Data Protection Policy.
Read more