Reactor Cluj // Programul lunii mai

Maia Morgenstern și Oana Pellea la TIFF
mai 7, 2018
Festivalului European al Spectacolului – Festivalul Dramaturgiei Românești FEST-FDR 2018
mai 7, 2018
Maia Morgenstern și Oana Pellea la TIFF
mai 7, 2018
Festivalului European al Spectacolului – Festivalul Dramaturgiei Românești FEST-FDR 2018
mai 7, 2018
Show all
Reactor de creație și experiment este un spațiu cultural energic și viu într-un oraș tot mai deschis la experiențe artistice alternative. În curtea de la numărul 4 de pe strada Petőfi Sándor funcționează, în același timp o bulă în mijlocul orașului și un loc profund legat de acesta, un teatru independent, un spațiu de expoziții și ateliere, dar și o mică bibliotecă. Înființat în 2014, Reactor și-a crescut treptat aspirațiile și proiectele, majoritatea axate pe sprijinul tinerilor artiști (Fresh Start – rezidențe de creație) și al dramaturgiei contemporane (Drama 5 – rezidențe de scriere dramatică), dar și pe dezvoltarea publicului (Teen Spirit, platformă dedicată adolescenților) sau pe punerea în discuție a unor teme actuale (Reactor Social). O altă platformă de succes a spațiului este Mini Reactor, care propune săptămână de săptămână un program de spectacole, ateliere și alte activități pentru cei mai mici dintre locuitorii Clujului.
Deshiderea către oameni și idei au transformat Reactorul într-un catalizator al energiilor creative clujene, un loc care nu îngrădește libertatea de expresie și care încurajează experimentul artistic. Convingerea că un mediu cultural bogat e esențial pentru dezvoltarea unui oraș, a calității vieții și a publicului acestuia, este doar unul din motivele pentru care cei de la Reactor cred în colaborare și schimb de idei și mențin relații apropiate cu ceilalți membri ai comunității artistice din Cluj-Napoca și din țară.
vizitează-ne pe www.reactor-cluj.com și pe Strada Petofi Sandor, nr. 4
Simion Buia
Simion Buia
Jurnalist cultural, fotograf, călător al acestei abracadabrante lumi, cu L mare. Dar cel mai important: tatăl Marthei & co-stăpânul lui Foltos, the human dog, adoptat în Sfântu Gheorghe la început de pandemie.

Comments are closed.

Reactor Cluj // Programul lunii mai
This website uses cookies to improve your experience. By using this website you agree to our Data Protection Policy.
Read more