Regizorul Mircea Cornișteanu / „Două povești de amor”

Emil Boroghină / International Shakespeare Festival in Craiova 
aprilie 17, 2024
Vlad Drăgulescu este Directorul Festivalului Internațional Shakespeare Craiova
aprilie 18, 2024
Emil Boroghină / International Shakespeare Festival in Craiova 
aprilie 17, 2024
Vlad Drăgulescu este Directorul Festivalului Internațional Shakespeare Craiova
aprilie 18, 2024
Show all

Teatrul Național Marin Sorescu Craiova

Simion Buia a realizat un video-interviu cu regizorul Mircea Cornișteanu, în seara premierei, la Craiova. In acea zi regizorul împlinea 80 de ani.

De-a lungul unei cariere prodigioase, regizorul Mircea Cornișteanu a realizat peste 160 de spectacole pe scenele a mai mult de 25 de teatre profesioniste din țară (Nottara, Bulandra, Național, Comedie, Ion Creangă din București, Teatrele Naționale din Craiova, Cluj, Târgu Mureș, Iași, sau cele municipale din Brașov, Galați, Piatra Neamț, Oradea, Ploiești etc.) și străinătate (Polonia, Armenia, Cipru). În 1990 a primit ex-aequo primul Premiu UNITER pentru spectacolul Unchiul Vanea, produs la Teatrul Național din Craiova, în 2011 spectacolul Unde-i revolverul?, realizat la TVR, a primit Premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol de teatru TV, iar în 2010 a primit Premiul UNITER pentru întreaga activitate. În 2004 a fost decorat cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de cavaler. Este societar de onoare al Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova, al cărui director general a fost în perioada 2000–2016.

 

„A dovedit-o din plin în cel mai bun spectacol al său – şi unul dintre cele mai bune spectacole văzute vreodată de mine, şi nu doar în România –, spectacol care a contribuit în măsură decisivă la înscrierea Teatrului Naţional din Craiova în prim-planul scenelor autohtone în anii tulburi de la sfârşitul deceniului 1980-90: Unchiul Vanea de Anton Pavlovici Cehov. Un spectacol de extraordinară forţă şi frumuseţe, un spectacol din care eu, una, am înţeles pentru prima oară (după oarece vechime în meserie, totuşi) de ce sublimul autor rus şi-a numit piesele comedii…” Alice Georgescu

Și pentru că e vorba despre "Două povești...", m-am gândit la două povestiri despre acest spectacol și regizorul său.

Al doilea interlocutor pe care l-am poftit în fața camerei este Vlad Drăgulescu, directorul artistic al Teatrului Național Marin Sorescu. 

"Două povești de amor"

Regia artistică: Mircea Cornișteanu

Text după: A.P.Cehov

Traducere texte: M. Sorbul,A. Steinberg,I.Alexandrescu

Scenografia: Lia Dogaru

Producător: Marius Pîrlea

Regia tehnică: Sorin Gruia

RomanianActors.com este o colaborare între oamenii care înțeleg impactul culturii vizuale în dezvoltarea unei societăți echilibrate estetic & intelectual.

 

RomanianActors.com

Comunicate de presă / Parteneriate / Etc

+4 0763654920

contact@romanianactors.com

 

Simion Buia
Simion Buia
Jurnalist cultural, fotograf, călător al acestei abracadabrante lumi, cu L mare. Dar cel mai important: tatăl Marthei & co-stăpânul lui Foltos, the human dog, adoptat în Sfântu Gheorghe la început de pandemie.

Comments are closed.

Regizorul Mircea Cornișteanu / „Două povești de amor”
This website uses cookies to improve your experience. By using this website you agree to our Data Protection Policy.
Read more