Vlad Drăgulescu este Directorul Festivalului Internațional Shakespeare Craiova

Regizorul Mircea Cornișteanu / „Două povești de amor”
aprilie 17, 2024
Film și propagandă în România comunistă / Gabriel Moisa
aprilie 20, 2024
Regizorul Mircea Cornișteanu / „Două povești de amor”
aprilie 17, 2024
Film și propagandă în România comunistă / Gabriel Moisa
aprilie 20, 2024
Show all

Simion Buia a realizat un video-interview despre Festivalul Shakespeare 2024

Am fost deunăzi la Craiova și am discutat cu Vlad Drăgulescu, directorul artistic al Teatrului Național Marin Sorescu. De data aceasta însă Domnia Sa mi-a răspuns în calitate de Director al Festivalului Internațional Shakespeare din Craiova.

Și cum numai mâine nu începe miracolul, vă invit să-l ascultați, că e de foarte bine!

 

Auguri!

Anul acesta, Festivalul Internațional Shakespeare, Craiova aduce în premieră o experiență imersivă unică în România, invitând publicul în Shakespeare Dimensions – Episode 1. O lume în care participanții vor experimenta Furtuna într-o călătorie VR captivantă în lumea spectaculoasă pe care Prospero o aduce la viață. O ocazie de a explora un tărâm în care liniile dintre magie, natură și tehnologie se estompează, oferind o perspectivă unică asupra capodoperei scrise de Shakespeare.

La 30 de ani de la prima ediție, Festivalul Internațional Shakespeare, Craiova prilejuiește o călătorie în spațiu și timp, până în anul 1600, în epoca elisabetană. Construit de la zero pe Hipodromul Craiova, Shakespeare Village va fi o replică a unui sat tradițional englezesc de la 1600, care va găzdui spectacole de teatru, ateliere, activități pentru copii și activări pe timpul zilei, în tip ce serile vor fi dedicate concertelor și petrecerilor. 

În perioada 16-26 mai 2024, 30 de spectacole de Robert Wilson, Peter Brook, Declan Donnellan, Robert Lepage și alți regizori de renume mondial se vor juca în șapte săli de spectacole din Craiova, în timp ce în peste 30 de spații convenționale și neconvenționale, pe străzile din cartiere, piețe și parcuri, se va simți spiritul shakespearian. Peste 300 de evenimente – spectacole, concerte, expoziții, parade, sesiuni de comunicări, conferințe, lansări de carte, ateliere teatrale studențești – vor prilejui o călătorie în spațiu și timp, din anul 1600, prin Shakespeare Village, până in viitor, prin Shakespeare Dimensions: o incursiune în realitatea virtuală într-un cub multimedia bazat pe inteligență artificială, sprijinit de NEPI Rockcastle și găzduit de Promenada Mall.

Fondat în 1994, Festivalul Internațional Shakespeare de la Craiova a adus de-a lungul timpului în România spectacole puse în scenă de cei mai mari regizori ai teatrului mondial, precum Peter Brook, Eugenio Barba, Yukio Ninagawa, Robert Wilson, Lev Dodin, Declan Donnellan, Silviu Purcărete, Andrei Șerban, Eimuntas Nekrošius, Michael Pennington, Edward Hall, Richard Schechner, Elizabeth Le Compte, Thomas Ostermeier, Yuriy Butusov, Krzysztof Warlikowski, Oskaras Korsunovas sau Robert Lepage. 

RomanianActors.com este o colaborare între oamenii care înțeleg impactul culturii vizuale în dezvoltarea unei societăți echilibrate estetic & intelectual.

 

RomanianActors.com

Comunicate de presă / Parteneriate / Etc

+4 0763654920

contact@romanianactors.com

 

Simion Buia
Simion Buia
Jurnalist cultural, fotograf, călător al acestei abracadabrante lumi, cu L mare. Dar cel mai important: tatăl Marthei & co-stăpânul lui Foltos, the human dog, adoptat în Sfântu Gheorghe la început de pandemie.

Comments are closed.

Vlad Drăgulescu este Directorul Festivalului Internațional Shakespeare Craiova
This website uses cookies to improve your experience. By using this website you agree to our Data Protection Policy.
Read more