Teatrul Național din Timișoara // Piesă pentru femei și bărbați // Premieră

Ana Sorina Corneanu \\ Actor & Dramaturg
septembrie 8, 2021
PamParam // Performance // An anthology of human vocal percussion // M-Studio Sepsiszentgyörgy
decembrie 27, 2021
Show all

În scenarizarea și regia artistică a lui Sabin Popescu, după scenetele și proza dramatică a lui Daniil Harms, un nume din ce în ce mai prezent, din ce în ce mai bine ancorat într-un prezent căruia nu îi este, totuși, contemporan. 

Umor absurd, comic feroce, lumea lui Daniil Harms se dezarticulează în clișee, demonstrând că până și mica ticăloșie de zi cu zi, născută din refuzul de a avea propria identitate și de a o recunoaște pe cea a celor din jur, până și lipsa de orizont pot deveni sursă pentru imaginație și pentru acel râs sănătos, râsul bunului simț. O suită de istorioare absurde cu un aer teribil de familiar, Piesă despre femei și bărbați este o comedie abrazivă ale cărei personaje distopice compun tiparul unei societăți în pragul – sau în mijlocul – unei dictaturi pe cât de subtile, pe atât de eficiente: dictatura spiritului. 

Distribuția:

Andrei Chifu / Bogdan Spiridon, Cristian Szekeres, Ana Maria Cojocaru, Laura Avarvari, Daniela Bostan și copilul Luca Nițu

Decorul: Zsolt Fehervári

Costumele: Gabriela Strugaru-Popa

Sound-design: Sebastian Hamburger

Light desig: Florian Putere

Premiera are loc marți, 2 noiembrie, de la ora 19, la Sala 2 a Teatrului Național.

Biletele pot fi achiziționate on-line pe www.tntimisoara.com sau fizic, de la Agenția de bilete „Mărășești” (str. Mărășești nr. 2, orar marți – duminică, între orele 11 – 19). Precizăm că numărul de locuri este limitat în funcție de normele de distanțare în vigoare.

Teatrul Național din Timișoara

 Fotografii: Adrian Pîclișan / TNTm 

Comments are closed.

Teatrul Național din Timișoara // Piesă pentru femei și bărbați // Premieră
This website uses cookies to improve your experience. By using this website you agree to our Data Protection Policy.
Read more