Teatrul Național SATIRICUS

Constantin Dinulescu
martie 19, 2023
Adriana Moca on FB
martie 19, 2023
Constantin Dinulescu
martie 19, 2023
Adriana Moca on FB
martie 19, 2023
Show all

La Teatrul Național SATIRICUS, o nouă premieră!În această primăvară, Teatrul National Satiricus Ion Luca Caragiale ne va propune o nouă premieră de zile mari: celebra comedie a lui Tudor Mușatescu „Titanic Vals” în montarea cunoscutului regizor și actor bucureștean Cristian ȘOFRON. Piesele de teatru ale lui Tudor Mușatescu, în deosebi comediile „Titanic Vals”, ”… escu” și melodrama „Visul unei nopți de iarna”, s-au bucurat de un succes constant atât în România, cât și în străinătate, „Titanic Vals” și ”… escu” fiind și ecranizate.

Despre această lucrare a sa, Tudor Mușatescu se confesa în presa timpului: „Am fost întrebat de multe ori dacă personajele din Titanic-Vals şi subiectul piesei au existat în realitate sau (au) vreo înrudire directă cu oameni și fapte petrecute aievea. Da, au existat, și tot ce se întâmplă în Titanic Vals s-a întâmplat în realitate, și chiar la Câmpulung. Firește, nu toate faptele s-au petrecut în cadrul aceleiași familii. Moștenirea lui Tache Necşulescu – mort nu într-un naufragiu ci de moarte bună – a rămas unei familii sărace de funcționar la prefectură, ca Spirache; dar dragostea Mizei cu locotenentul de cavalerie s-a petrecut în cu totul altă familie. După cum în altă familie soacra și nevasta au plătit ca să-și vadă ginerele și soțul ajuns deputat fără știrea și voia lui.

Din toate aceste frânturi din viață, trăite disparat, am făcut povestea unitară a unei singure familii, agitată – comic sau dramatic – de felurite întâmplări și frământată de diverse sentimente onorabile sau de condamnat.”

Din distribuția spectacolului Titanic Vals fac parte actorii: Viorel CORNESCU (Spirache), Ludmila GHEORGHIȚĂ (Dacia), Elena OLEINIC (Chiriachița), Natalia CARAMAN (Sarmisegetuza), Lilia CAZACU (Gena), Daniel CIOBANU (Traian), Ira CAZAC (Decebal), Constantin GHILEȚCHI (Petre Dinu), Eugeniu MATCOVSCHI (Stamatescu), Arcadie RĂCILĂ (Nercea), Ion GROSU (Procopiu), Nina TODERICO (Doica), Nadejda CRÎLOV (Maria), Artiom OLEACU (Fotograful), Vasile CAȘU (Bătrânul).

Simion Buia
Simion Buia
Jurnalist cultural, fotograf, călător al acestei abracadabrante lumi, cu L mare. Dar cel mai important: tatăl Marthei & co-stăpânul lui Foltos, the human dog, adoptat în Sfântu Gheorghe la început de pandemie.

Comments are closed.

Teatrul Național SATIRICUS
This website uses cookies to improve your experience. By using this website you agree to our Data Protection Policy.
Read more