Theater Networking Talents

Teatrul Național „Marin Sorescu” a luat act de petiția inițiată de regizoarea Carmen Lidia Vidu, prin care se cere Senatului UNITER retragerea nominalizării regizorului Andriy Zholdak la categoria cel mai bun regizor.
martie 23, 2023
„Uși deschise” la UNATC
martie 25, 2023
Show all

TNT
THEATER NETWORKING TALENTS

Festival Internațional dedicat Tinerilor Regizori
ediția a V-a (Craiova, 4-8 iulie 2023)

Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova anunță înscrierile

pentru cea de-a V-a ediție a Festivalului Internațional al Tinerilor Regizori

THEATER NETWORKING TALENTS (TNT) / Craiova / 4-8 iulie 2023

După o perioadă în care formatul festivalului a trebuit adaptat la contextul global complicat, avem bucuria să anunțăm că ediția a V-a a TNT revine la componenta sa internațională, astfel că, în acest an, studenții facultăților de regie de teatru din România și din străinătate, mai precis absolvenții promoțiilor 2023 (licență și masterat), sunt invitați să se înscrie cu spectacolele de absolvire, până la data de 30 aprilie 2023.

Conceput ca o platformă artistică de prezentare a celor mai proaspete și puternice viziuni din teatrul noii generații, festivalul coordonat de regizorul Bobi Pricop aduce la Craiova, între 4 și 8 iulie, artiști din toate domeniile artelor spectacolului, propunând direcții alternative, zone creative inedite și experimentale, proiecte interdisciplinare și, mai ales, contribuie la crearea unei comunități artistice relevante pentru momentul & spațiul cultural internațional.

Festivalul, organizat de Teatrul Național „Marin Sorescu” și Departamentul Arte și Media din cadrul Universității din Craiova, oferă noilor generații de regizori șansa de a-și prezenta spectacolele de absolvire într-un teatru profesionist, în cadrul unui showcase, în fața unui public format din manageri de teatre, producători independenți sau selecționeri de festivaluri. Este deschis, de asemenea, actorilor, scenografilor, compozitorilor, coregrafilor, performerilor, teatrologilor sau cercetătorilor, prin programul People of TNT.

Vor avea loc și întâlniri-laborator interdisciplinare, colocvii, instalații audio și vizuale, dezbateri și ateliere.

Se deschid, de asemenea, înscrierile pentru People of TNT (artiști colaboratori ai regizorilor de teatru: teatrologi, scenografi, compozitori, coregrafi, performeri, traducători, dramaturgi,  sound, light și video designeri, absolvenți de regie din ultimii zece ani, studenți, masteranzi, doctoranzi, personalul academic al facultăților de teatru).

Festivalul nu are nici în acest an caracter competițional, pentru noi fiind esențiale dialogul și întâlnirile dintre artiști, public și producătorii culturali. La finalul festivalului, managerii și directorii artistici prezenți sunt invitați să anunțe viitoarele colaborări cu regizorii invitați în showcase, ale căror spectacole de absolvire vor fi prezentate în TNT. Șase dintre absolvenții care și-au prezentat producțiile în showcase-ul TNT 2022 au fost invitați să monteze la teatre din întreaga țară: Teatrul Național din Craiova, Teatrul Excelsior din București, Teatrul de Nord Satu-Mare, Teatrul Prichindel din Alba-Iulia, Teatrul „Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu și Teatrul German de Stat Timișoara.

Când:
4-8 iulie 2023

Unde:
Craiova, unul dintre cele mai importante centre universitare din România, redevine scena unui teatru tânăr, curajos și surprinzător.

Spectacolele se vor juca la Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova (Sala Amza Pellea, Sala Ion D. Sîrbu, Sala Atelier) și la Departamentul Arte și Media al Universității din Craiova (Sala Studio și Aula Buia).

Condiții de înscriere:

 Festivalul Tinerilor Regizori

-festivalul se adresează regizorilor de teatru, din România și străinătate, absolvenți în anul universitar 2023 (Licență sau Master)

-pentru înscrieri, participanții pot trimite propuneri de spectacole până pe 30 aprilie 2023 pe adresa de e-mail tntcraiova@gmail.com, împreună cu următoarele date:

Numele spectacolului (*sau al piesei)

Numele regizorului, CV regizor

Link transfer cu înregistrarea spectacolului (în cazul în care spectacolul nu este finalizat la data înscrierii, se vor trimite un text scris/testimonial video în care participantul își argumentează alegerea și conceptul regizoral, precum și o înregistrare a 15-30 de minute dintr-o repetiție reprezentativă)
și fișa de participare completă (componența exactă a echipei care va face deplasarea)

– pentru spectacolele care nu sunt în limba română sau engleză, va fi necesară subtitrarea în limba engleză

    People of TNT:

-pentru înscrieri, participanții (actori, artiști colaboratori ai regizorilor de teatru sau absolvenți de regie din ultimii zece ani, studenți, masteranzi, doctoranzi, personalul academic al facultăților de teatru) sunt rugați completeze formularul disponibil aici: https://forms.gle/HfYAgWpFhb22oBnE7 sau să trimită un CV însoțit de un  portofoliu la adresa tntcraiova@gmail.com, până pe data de 30 aprilie 2023.

Important:
Organizatorii vor deconta cheltuielile de cazare și masă ale tuturor participanților – atât pentru echipele de spectacol, înscrise la Festivalul Tinerilor Regizori, cât și pentru cei înscriși în secțiunea People of TNT.

Selecția participanților va fi anunțată pe data de 6 mai 2023.

Comments are closed.

Theater Networking Talents
This website uses cookies to improve your experience. By using this website you agree to our Data Protection Policy.
Read more