Pappa mia! / m-studio.ro / Fehér Ferenc

LA RONDE / Eugen Jebeleanu / tam.ro
martie 20, 2024
RICHARD III / Tam.ro
martie 24, 2024
LA RONDE / Eugen Jebeleanu / tam.ro
martie 20, 2024
RICHARD III / Tam.ro
martie 24, 2024
Show all

Text: Ada-Maria Ichim

Foto: Simion Buia

Pappa mia!

Dj Megusta, Puppuccino, Amucino és Pepe, a hírhedt négyes, már iskolás koruk óta együtt vannak, együtt játszanak, együtt bandáznak és elválaszthatatlanok. Egy napon ez a banda már unalmasnak tartja ezt a megszokott életmódot, így újabb kihívásokat keresnek...

Dj Megusta: Balázs Judith
Puppuccino: Deák Zoltán
Amucino: Szekrényes László
Pepe: Veres Nagy Attila

Koreográfus: Fehér Ferenc
Koreográfus asszisztens: Mándy Ildikó
Zene: Fehér Ferenc

Accentul este pus pe o succesiune de aventuri sportive, de echipă sau nu, de la fotbal la înot sincron (mimat cu mult umor pe podeaua neagra a scenei), la jocuri și descoperiri personale. 
Intenția coregrafică nu este una neapărat narativă ci mai degrabă o încercare de a transmite publicului ceva din energia și vibrația unei libertăți golănești, a unor alergături pe câmpiile adolescenței, a unor încleștări fizice și nu numai, care pot aparține doar prieteniei cu ale sale certuri, despărțiri, împăcări, întâlniri, separări în transformare.
Evoluția ca atare rămâne însă, destul de vagă și neclară în avalanșa de tumbe și trânte, de alonje și jocuri aeriene, de sprinturi multiple de toate formele – cu genunchii la gura, în pas săltat, rostogolite sau ghemuite.
Spectatorul care caută o poveste în acest spectacol va fi dezamăgit; cel care intră în convenția masculină a unei prietenii bazate pe competitivitate, are o șansă.
Momentele se succed în viteză, unul mai solicitant fizic decât altul. Îmbrăcați șleampăt și unisex, unisize, cu niște bermude largi și tricouri sau bluze de trening, cei patru par să fi răsărit din gangul dintre blocuri ca să joace un tenis cu piciorul pe terenul viran de lângă gară. 
Memorabilă și bine realizată este secvența fotografierii, care concentrează în pozele pe care le iau cei patru, esența ireverențioasă și rebarbativă a lui Ferenc. Prietenii pozează în ipostaze din ce în ce mai expresive, amplificând caricatural atitudini și „fețe”, culminând cu darea jos a pantalonilor pentru a arăta posteriorul spectatorilor.
Coregraful ne face din când în când cu ochiul, luând peste picior percepțiile și așteptările noastre. De exemplu, când relația cu fata din grup alunecă spre o descoperire a sexualității, doi dintre prieteni, cu spatele la public, par să se mastrubeze, dar, de fapt, ei joacă Rock/Paper/Scissors. 

Coregrafia lui Ferenc este hyper energetică și iconoclastă, poate nu pe gustul oricui, dar trupa M Studio acceptă, fără clipire, cu aceeași dedicație, provocarea.

RomanianActors.com este o colaborare între oamenii care înțeleg impactul culturii vizuale în dezvoltarea unei societăți echilibrate estetic & intelectual.

 

RomanianActors.com

Comunicate de presă / Parteneriate / Etc

+4 0763654920

contact@romanianactors.com

 

ADA-MARIA ICHIM

Scenarist și producător de film și televiziune, a migrat spre cronica de teatru unde a (re)descoperit lumea în care a crescut – cea a spectacolului/spectacularului.

Simion Buia
Simion Buia
Jurnalist cultural, fotograf, călător al acestei abracadabrante lumi, cu L mare. Dar cel mai important: tatăl Marthei & co-stăpânul lui Foltos, the human dog, adoptat în Sfântu Gheorghe la început de pandemie.

Comments are closed.

Pappa mia! / m-studio.ro / Fehér Ferenc
This website uses cookies to improve your experience. By using this website you agree to our Data Protection Policy.
Read more